Recension av spelautomaten Soccer Safari

Man kan lugnt hävda att Microgaming är ett av de främsta spelföretagen. De har varit med sedan 1990-talet och kommer hela tiden med ny innovation. I sloten Soccer Safari så har Microgaming kombinerat två populära teman nämligen fotboll och djur. Det är sporten som står i fokus, och med två bonusspel och ett helt gäng coola karaktärer så bjuder sloten på mycket fin underhållning. Grafiken imponerar och animationer och ljudeffekter gör att man känner spelet hela vägen ner i maggropen.

Du får fem hjul och så 30 vinstlinjer att satsa på. Bakom hjulen så kommer du att se en mycket stor fotbollsstadium. Den är full av livliga fans som gör sig redo för att se en match. Ljudeffekterna i spelet förstärker känslan av att man befinner sig alldeles invid en fotbollsplan där ett fotbollsdrama utspelar sig.

Fina symboler på hjulen

Symbolerna som du ser på hjulen i denna slot är fina att se på. Grafik är något som Microgaming är mycket bra på och här har man utvecklat temat på ett fantasifullt sätt. Du kommer att möta olika djur, kommentatorer, supporters, cheerleaders och så fotbollsspelare från olika lag. VM-bucklan är en symbol som du gärna vill se mycket av. Den fungerar som scatter och kommer att kunna dra igång ett av bonusspelen. Det finns också en scatter symbol som pryds av en zebra som är domare. Wilden är spelets logga där det står Soccer Safari.

Bonusspelen

Det finns två bonusspel. Det ena är Go for Goals bonusspelet. För att få igång detta så måste du få minst 3 scatters på hjulen. När detta händer så blir det dags för ett litet minispel. Du ska välja ett av tre lag och så ska du välja en av fem spelare. Spelaren står för en viss multiplikatoreffekt. Efter detta så kommer du att få spela straffar. Du väljer vilken del av målet du ska sikta mot. Du vinner ett visst antal mynt som är slumpvisa och dessa kommer att multipliceras med multiplikatorn som du fick. Det blir ett pris även om du inte får in straffarna.

Det andra bonusspelet är freespins med wild-effekt. Du ska få zebran på hjul ett och fem för att få fem freespins. Under dessa snurr så kommer hjul ett och fem att vara helt täckta av wild-symboler. Efter fem snurr så kommer mittersta hjulen att hållas kvar på plats och hjul ett och fem snurras igen. Under denna omgång så kan man få nya freespins.

Knapparna under hjulen

Det är lätt att ställa in satsningar på Microgamings Soccer Safari slot. Om du aldrig har testat spelet förr så kan du dra ner på antalet vinstlinjer som du aktiverar. Det här gör du under hjulen. Med knapparna så ställer du in värde på mynt och du kan mixtra lite med detta för att få en satsning som du blir nöjd med. Kom bara ihåg att fler vinstlinjer aktiverade betyder fler vinstchanser. Bonuseffekterna påverkas inte av antal vinstlinjer. Ett tips är att du testar sloten i demoversion då det inte kostar något och du enkelt kan testa lite olika satsningar med knapparna som finns under hjulen.

soccer safari spel

Summering

Man kan vinna upp till 60 000 mynt på sloten Soccer Safari. Den är mycket underhållande och ger en hel del skratt tack vare de galna karaktärerna som man ser på hjulen. Spelet är mycket lätt att komma igång med och bör passa många olika spelare mycket bra. Om du är ute efter något som påminner om fotboll men ändå inte är fotboll så kan det här vara det bästa valet. Det finns ingen särskild strategi att tillämpa. Men du kan lita på att spelet styrs av en slumpgenerator som är rättvis. Om du har tur så vinner du, om inte så har du i varje fall fått mycket god underhållning.

Soccer Safari hittar du på de flesta svenska casinosidor, bara kolla så de erbjuder Microgaming spel. Det är inte en progressiv slot men med två bonusspel och wild så har man ändå god chans att vinna lite mer då det vill sig.