Landslagets fotbollsskola

Landslagets fotbollsskola är ett sammarbete mellan svenska fotbollsförbundet och olika föreningar runt om i Sverige. Denna fotbollsskola arrangeras av många klubbar i nästan alla delar av Sverige, med hjälp av svenska fotbollsförbundet. På denna fotbollsskola får barn komma och spela fotboll med ledare och andra barn. Landslagets fotbollskola håller ofta på under några veckors tid med en träning i veckan. Dessa träningar är anpassade efter ålder och går för det mesta ut på att få barnen att leka och testa spela med en fotboll. Träningarna innefattar ofta lekar och tävlingar med fotboll, för att det inte ska vara allt för seriöst i början. Målet med landslagets fotbollsskola är att få så många barn som möjligt ska prova på och få upp ögonen för fotboll, för att sedan börja spela i ett riktigt lag. Det ska kännas som en trygghet att komma till träningarna, och alla ska ha möjligheten att utvecklas och träffa andra barn. Detta är som en introduktion för fotbollen i Sverige, för att få barn att ha en positiv inställning till fotboll.

Mini-SIF

I Sandvikens IF är man med på landslagets fotbollskola och där heter fotbollsskolan Mini-SIF. Där får alla i åldrarna fyra till sex komma och spela fotboll tillsammans med andra barn och ledare. Ledarna är frivilliga spelare från Sandvikens IF, både tjejer och killar. Ledarnas jobb är att få barnen att se det roliga i fotboll, och även få dem att vilja utvecklas. Alla träningar anpassas beroende på deltagarna, och ofta får barnen själva vara med och tycka till om aktiviteterna. Anmälningsavgiften för Mini-SIF är 400 kronor och då ingår: 7 timmar fotboll med ledare, medlemskap i Sandvikens IF, Adidas T-shirt landslagets fotbollsskola, fotboll, vattenflaska, landslagskortet och glass.

Svenska fotbollsförbundet

Svenska fotbollsförbundet bildades år 1904 och är idag Sveriges största specialidrottsförbund. Svenska fotbollsförbundet har som uppgift att administrera och främja fotbollen i Sverige och utomlands.  Deras mål är att fotboll ska förbli den mest utövade och största sporten i Sverige. De arbetar med att hålla samman elit och bredd, och alla ska ha möjlighet att spela fotboll. Svenska fotbollsförbundet arbetar ständigt mot doping, för att fotbollen i Sverige ska vara så ren och rättvis som möjligt. De tar ständiga tester på olika spelare där de testar för doping. Skulle en spelare visa sig ha någon typ av doping i kroppen kommer denne att bli avstängd. Svenska fotbollsförbundet har noll tolerans när det kommer till doping.

Landslagsläger

För att få ihop så bra landslag som möjligt börjar Svenska fotbollsförbundet att hålla koll på talanger redan i tidigt ålder. Det finns ett läger för de som fyller 15 år på Bosön, då alla de bästa från olika platser i landet samlas. På detta läger tränar man med en tränare från svenska fotbollsförbundet och alla de bästa spelarna går vidare till nästa steg. Dessa läger är till för att sedan ha så bra lag som möjligt i högre åldrar, och tillslut även herr- och damlandslaget.